Massages

5 Massages hebben een therapeutisch effect.

Door het masseren worden de miljoenen gevoelige zenuwcellen in de huid gestimuleerd en sturen zij prikkels naar het autonome zenuwstelsel. Dit heeft tot gevolg dat alle organen en stelsels in het lichaam als geheel beter gaan functioneren.

Mensen met problemen op lichamelijk, emotioneel of mentaal vlak, hebben vrijwel altijd een lage huidweerstand. Het is mogelijk door masseren die huidweerstand positief te beïnvloeden. Het succes van een massage berust voor een groot deel op de relatie tussen de miljoenen gevoelige zenuwcellen in de huid en het autonome zenuwstelsel. Vanuit de huid wordt het autonome zenuwstelsel gestimuleerd. Daarmee wordt ook invloed uitgeoefend op organen en stelsels, zoals hart en bloedvaten, de spijsvertering, de hormoonproducerende klieren en het lymfevatstelsel.

De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd.

Er zijn diverse massages mogelijk.

Algemeen

 

 

 

Massage is een helende kunst. Het is een ontmoeting, een aanraking van mens tot mens op een zuivere manier.

Massage brengt je weer in contact met je eigen lichaam, dwingt je weer te luisteren naar wat je lichaam zegt en helpt je de spanningen van het huidige hectische leven op te kunnen vangen.

Massage activeert het immuunsysteem en vergroot de weerbaarheid tegen ziekten, kan pijn verlichten, stimuleert de bloedsomloop en ondersteunt de lymfestroom waaruit gifstoffen uit het lichaam worden afgevoerd.

Daarnaast heeft massage een ontspannend effect op zowel lichaam als geest, versoepelt en ontspant spieren, geeft een gevoel van welbehagen en nieuwe energie.

Hot Stone Massage

9

Hot Stone massage is een oude rituele massagevorm, die zijn oorsprong vindt in vele culturen waaronder Azië en India. Hier vormden de Hot Stones een voorloper van de accupunctuur.

Hot Stone massage is op dit moment zeer in trek. Lees meer

Klassieke massage

 

 

Deze massage is een ietwat stevigere massage, waarbij strijkingen en spierknedingen elkaar afwisselen. Het doel van deze massage is het creëren van een betere doorbloeding van de spieren, verbeterde afvoer van afvalstoffen en natuurlijk het soepel maken van stijve, pijnlijke spieren. Lees meer
Ontspanningsmassage

9

De ontspanningsmassage, het woord zegt het al, brengt hoofdzakelijk ontspanning in lichaam en geest. Lees meer
Ayurvedische massage

ayurvedische

De Ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans, lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De Ayurvedische massage is een zachte massage, zuiverend en ontspannend. Tevens kenmerkt deze massage zich doordat er met betrekking tot de vorm van de massagetechniek, rekening gehouden wordt met de ware natuur (oftewel Prakruti) en de tijdelijke toestand van de persoon (Vikruti), dus zijn/haar specifieke klachten en eventuele pijn. De druk van de massagetechniek wordt afgestemd op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiepunten, genaamd Marma’s, is de Ayurvedische massage zeer energetisch, ook mede doordat de masseur zich afstelt op de energie van de cliënt middels meditatie. Nog een ander verschil tussen de Ayurvedische massage en andere massages is dat een kruidenolie wordt gebruikt die een duidelijke medicinale waarde heeft en afgestemd is op de constitutie van de cliënt. Lees hier verder….
Contact

 

 

 

AFSPRAAK

  • Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?
  • Wil je gewoon eens een massage die je ontspant en tegelijkertijd tot rust brengt?
  • Of wil je liever een iets stevigere massage (sportmassage)?
  • Kan ik jou interesse wekken met een ontspanningsmassage met een speciaal tintje?

Maak een afspraak, ik zie je graag in mijn praktijk.