Nieuwsbrief december 2019

Goede wensen

Kort voor de feestdagen wil ik een extra nieuwsbrief schrijven, even een terugblik, maar zeker ook een kleine wenk naar de toekomst. Alhoewel ik vaak uitleg aan cliënten in de praktijk: “Wat in het verleden gebeurd is, kun je niet meer veranderen. Wat in de toekomst gebeurt heb je geen invloed op, dus leef in het nu!!”

Onlangs was ik alweer de vierde of vijfde keer (ben de tel kwijt) aanwezig bij een lezing van Frank Kronenberg over ergotherapie in Heerlen, Hogeschool Zuyd. Frank nodigt mij ieder jaar uit als de Duitse studenten (die de opleiding volgen) in Heerlen zijn en hij zelf vanuit Zuid-Afrika in Nederland is. Nu hoor ik je denken: “Wat doe jij bij ergotherapie?” De lezingen van Frank raken me steeds opnieuw en geven me een stuk bezinning. Hij weet mensen te motiveren, te enthousiasmeren, te raken. Thuisgekomen vind ik ieder keer weer iets nieuws wat ik nog zou kunnen doen.

Gaandeweg tijdens de lezingen kom ik erachter dat mijn werk in de praktijk, de yogalessen op school, de presentaties voor vrouwenverenigingen enzovoort kort samengevat kan worden in “werken met mensen” oftewel “mensenwerk” en dat het daar uiteindelijk om draait. Maar niet alleen binnen de ergotherapie is dat het geval maar in alle beroepen, alle situaties ….., kijk naar docenten op school, politie, mensen in de zorg etc.

Werken met mensen, hoe doe je dat?

Heel eenvoudig, met je hart!! Zet je hart open en ben niet bang om gekwetst of teleurgesteld te worden. Want het openen van je hart betekent “liefde” voor je naasten, voor je vrienden, voor iedereen…

Heb elkaar lief, geef eens een complimentje, een hugh, een vriendelijke lach of een schouderklopje…

 

Als we nu eens met elkaar afspreken dat we het komende jaar iets meer stilstaan bij het “mensenwerk”.

Ik weet zeker dat het voor velen heel prettig zal voelen…. en het mooie is, je krijgt er zelf ook iets voor terug. Als ik iemand met een glimlach op zijn gezicht de praktijk uit zie lopen of als een kind op school me omhelst en zegt ik vind jou lief, dat zijn toch de mooiste kadootjes die je je maar kunt wensen.

 

Ik wens iedereen, een gelukkig,  gezond en liefdevol Nieuwjaar vol “mensenwerk”

Namens Praktijk-SCA,

Dieny Winter