Nieuwsbrief Juli 2020 Verandering!!! (???)  

Jaren geleden heeft Nostradamus voorspeld dat er rond 2020 een nieuw tijdperk zou beginnen. Een tijdperk met enerzijds gunstige en tegelijkertijd gevaarlijke situaties, vol openbaringen, maar ook rampen.

We horen de laatste maanden niets anders dan rampen, de pandemie Covid-19, discriminatie op welk vlak dan ook, bosbranden, het verontreinigde milieu, onvrede over een regering, oorlog etc. Tijdens de lockdown heb ik veel gelezen, tv gekeken en over deze items nagedacht. En er is iets wat me is opgevallen en wat reeds lange tijd door mijn hoofd spookt, nl.: er is een grote verandering gaande in de wereld, maar ook met die wereld!!

Hoe gaan wij ermee om, wij verpesten die schepping, die wereld. Ons kostbaarste bezit, die wereld met alle levende wezens. Rampen als wateroverlast, bosbranden, aardbevingen, tornado’s etc. gebeuren niet zo maar…. het universum wil ons iets duidelijk maken. Mensen wordt wakker, wat zijn we met zijn allen  aan het doen. Veel diersoorten sterven uit….. zijn wij straks ook aan de beurt???

Voor de crisis waren er 3 belangrijke redenen om te werken: status, aanzien en geld. Ik begrijp het verlangen naar een groter huis, die mooie auto enz. maar ook dit verlangen leidt tot de vernietiging van de aarde. Steeds meer en meer….. hebben, hebben, hebben. Het echte probleem is een levensstijl van consumptie en hebzucht. Mensen zijn niet gauw meer tevreden.

Op televisie, via facebook, op de radio overal worden we overladen met consumptieartikelen, dit moet je kopen, dat kun je gebruiken, heb ja dat al geprobeerd? Mensen wordt wakker…… het wordt tijd voor verandering!!

Nu hoor ik hier en daar al zeggen: ja, maar daar kan ik toch niets aan doen, vooral in mijn eentje, dat helpt toch niets? Nou dat klopt niet…. ieder beetje helpt!! Kom tot inzicht en neem je eigen verantwoording! We kunnen onze levensstijl drastisch veranderen. We zouden al eens veel minder plastic kunnen gebruiken. We zouden afval goed kunnen scheiden. Gooi niet alles klakkeloos weg op straat, maar doe het in de desbetreffende afvalbak. Pak eens wat vaker de fiets of loop ergens heen i.p.v. met de auto. En zo kan ik nog tal van acties opnoemen die heel simpel en goed te doen zijn.

Ik hoop dat velen onder ons door de lockdown tot stilstand zijn gekomen en begrijpen we dat we iets anders nodig hebben om gelukkig te zijn dan geld en bezit. Mensen en onze eigen betekenis van ons leven zijn belangrijker. Velen ervaren deze periode als moeilijk of lastig. Ze voelen zich eenzaam of angstig, begrijpelijk ook, het is niet niks wat er allemaal gebeurt. Een ding is zeker,  het is een periode waarin je ontdekt dat je je medemens nodig hebt en waarin je die uitgestoken hand maar wat graag aanneemt.

Hoe zit het met jouw? Heeft er een verandering plaats gevonden, zo ja, wat voor verandering? Was die positief  voor je? Tot welk inzicht ben je gekomen? En hoe voel jij je daarbij? Ga eens bij jezelf ten rade en kijk eens in hoeverre jij je verantwoordelijkheden draagt t.o.v. de wereld, de mensheid.                                  Zelf ben ik tot de conclusie gekomen dat het van belang is om je verstand eens op nul te zetten en te luisteren naar je hart. En weer eens is mij duidelijk dat ik de medemens onvoorwaardelijke liefde wil geven en dat ik mijn steentje bij wil dragen in de poging deze mooie aarde te redden.

Sorry voor hier en daar wat harde woorden,………… maar ik heb enorm de behoefte om iedereen wakker te schudden. Te zeggen: dit alles gebeurt niet voor niets….. het is een waarschuwing voor ieder van ons, dus neem je eigen verantwoording en doe er iets aan. Een ware wake-up-call. Ik ben van mening dat we er met z’n allen een positieve draai aan kunnen geven, dus de schouders eronder.

Ieder mens is tenslotte op zoek naar zijn eigen geluk, de balans in zijn leven, zowel lichamelijk als geestelijk. Ieder mens bewandelt zijn eigen pad. Durf dit pad ook voluit te volgen, volg je intuïtie, je gevoel en bekijk hoe jij de beste bijdrage kunt leveren aan een betere wereld. Ieder mens heeft zelf de sleutel in handen als het gaat om zijn  geluk, je gezondheid en de verandering die je wilt zien in de wereld. Volg je hart!! Een nieuwe wereld voor onze kinderen en kleinkinderen….. dat zou mooi zijn!!!

Tijdens de lockdown heb ik zoveel mogelijk Reiki op afstand gestuurd in de hoop dat Reiki steun en kracht gaf aan diegene die het nodig had. Ik voel me bevoorrecht dat ik mensen mag ondersteunen en laten voelen dat ze bijzonder zijn. Reiki maakt dat mogelijk.. het blijft heel bijzonder.

Rest mij nog te vertellen dat ik per 01 augustus a.s. de praktijk weer zal openen en daar verheug ik me enorm op!

Inmiddels is er e.e.a. positief veranderd in de praktijkruimte (corona-proof), er is een airco die de lucht zuivert, verder zijn aanwezig: desinfecteringsmiddel, mondkapjes, en zal de reiki-tafel overtrokken worden met een hoeslaken dat na iedere behandeling ververst wordt.                                                                     Ik ga ervan uit dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid draagt en bij ziekte afmeldt en thuisblijft. Wel wil ik jullie vragen om bij een afspraak achterom te komen via de poort.

Dus heb je behoefte aan ontspanning, zowel voor lichaam als geest, maak een afspraak voor een Reiki-behandeling of een Ayurvedische massage.

Ik wens iedereen heel veel sterkte en liefde toe en hoop jullie snel weer eens te zien!!!

Namens Praktijk-SCA,

Dieny Winter