Nieuwsbrief december 2020 Balans

En zo zit ik dan achter mijn computer om de hartelijke wensen voor Kerst en Nieuwjaar op papier te zetten, maar niet voordat ik even achterom kijk.

Het jaar 2020 …. wat kan ik erover zeggen.  Voor velen onder ons een bizar jaar vol verdriet en pijn. Dierbaren die overleden zijn, of ernstig geraakt door Corona. Bijna iedereen heeft wel iemand in zijn (vrienden- en/of familie-)kring die door Corona getroffen is. Ouderen die hun familie niet meer kunnen zien. Sectoren zoals de zorg die overbelast raken. Banenverlies in de horeca. En er is één gevoel dat bij velen onder ons blijft hangen en dat is eenzaamheid. Eenzaamheid die mede veroorzaakt wordt door de “afstand”. Die knuffel waar we zo’n behoefte aan hebben bij verdriet, die felicitaties bij verjaardagen of gewoon tijdens een bijzonder moment tussendoor. Even zo’n opkikker,  wat zou dat fijn zijn. Helaas het zit er voorlopig niet in……..

Hoe kun je nou verder het nieuwe jaar in, jezelf vermannen tot positieve gedachtes??

In voorgaande nieuwsbrieven heb ik het vaker gehad over, “Kijk niet naar het verleden of toekomst, leef in het nu”. Toch kijk ik even achterom om balans op te maken wat het jaar me gebracht heeft. Het geeft op zich wel een goed gevoel om de positieve ervaringen, herinneringen etc. te bewaren, te koesteren, maar ook je leerpunten van het afgelopen jaar te bekijken. Je zult verbaasd zijn over de uitkomsten, probeer het zelf ook eens en geef jezelf een pluimpje…… je verdient het!

  • Welke gebeurtenis heeft je afgelopen jaar heel goed gedaan?
  • Is je iets opgevallen wat je beter afgaat dit afgelopen jaar?
  • Is er een verbintenis hechter geworden door afgelopen jaar?
  • Welke ervaring heeft je pijn gedaan en heb je die kunnen verwerken?
  • Is er iets of iemand wat/die je troost heeft gegeven?

Stel jezelf deze vragen en geef eerlijk antwoord…. dat leidt tot zelfkennis en zelfcompassie.

Het is de moeite waard!!!

Hierbij een mooie persoonlijke ervaring van Jürgen en mij in het afgelopen jaar, die mij enorm goed heeft gedaan en troost heeft gegeven:

Tijdens een weekend weg in Dordrecht zitten Jürgen en ik te wachten op ons eten in een Chinees restaurant, kijk ik rechts van me… valt mijn oog op het schilderij en de naam die eronder staat…… schilderij is een zeefdruk van mijn overleden broer Dick!!!           

Dit is geen toeval….

 

Als je bovenstaande items beantwoord hebt kunt je jezelf afvragen:

Wat wil ik achter me laten?           Wat neem ik mee op weg naar…..?

Ik zou het fijn vinden als je hierdoor positief gestemd raakt en je met een glimlach op je gezicht deze nieuwsbrief verder leest.

Mijn gedachtes gaan uit naar mijn cliënten van de praktijk, familie en vrienden, naar die mensen die getroffen zijn door het virus, maar ook eenzame mensen, mensen die hun baan dreigen te verliezen, zorgmedewerkers, leerkrachten etc. eigenlijk kan bijna iedereen wel wat extra energie gebruiken.

Ik blijf dan ook Reiki sturen naar die mensen, de mensheid….. met de hoop dat de Reiki steun en kracht biedt die ze nodig hebben.

Ik wens iedereen een vredevol, gezellig Kerstfeest toe en we gaan er gewoon van uit dat 2021 ons een goede gezondheid, veel geluk en vooral liefde zal bieden. Blijf gezond en pas goed op jezelf en elkaar in deze moeilijke tijd……

Helaas voel ik mij genoodzaakt mijn praktijk nog even dicht te houden. Zodra het weer verantwoord is laat ik dit weten en zie ik jullie graag weer eens voor een behandeling of massage.

Namens Praktijk-SCA, een liefdevolle groet,

Dieny Winter