Nieuwsbrief December 2022

Boeddhistische levenshouding!

De volgende Boeddhistische levenshouding heb ik diverse malen in de nieuwsbrieven vermeld en gebruikt en komt ook nu weer heel erg van pas.

  • Kijk niet naar wat er gebeurd is in het Verleden;
  • Denk niet na wat er zal gebeuren in de Toekomst;
  • Leef in het NU.

Natuurlijk, deze levenshouding houd ik ook aan, maar toch wil ik kort e.e.a. uitleggen. In juni dit jaar tijdens een vakantie op Tenerife werd ik getroffen door een beroerte. Gelukkig heb ik er geen blijvend letsel van overgehouden. Het was voor mij, maar zeker ook voor Jürgen een onaangename ervaring, zeker omdat het gebeurde in een land waarvan je de taal niet spreekt en de levensgewoontes anders zijn.

Alles wat je overkomt heeft een diepere betekenis, situaties gebeuren niet voor niets. Ik kwam erachter dat ik nog niet klaar was met mijn leven. Jürgen en ik hebben samen onze leerpunten eruit gehaald en de schouders eronder gezet. We genieten beiden meer van het leven en elkaar, kinderen en kleinkinderen, wandelen samen, gaan lekker uit eten en vervullen diverse wensen. Kleine dingen vallen ons meer op, zoals heel onverwachts iets moois zien in de natuur, een eekhoorn, mooie vlinder of een roodborstje. Je merkt dan pas hoe belangrijk het is dat je af en toe eens stilstaat bij jezelf, elkaar, de natuur en je naasten, en in moeilijke tijden nieuwe warme vriendschappen ontstaan.

 

Het volgende stukje tekst uit mijn website heeft mij in deze periode enorm geholpen: 

Ieder mens is op zoek naar zijn eigen geluk, de balans in zijn leven, zowel lichamelijk als geestelijk. Ieder mens bewandelt zijn eigen pad. Durf dit pad ook voluit te volgen, volg je intuïtie, je gevoel en bekijk hoe jij de beste bijdrage kunt leveren aan een betere wereld. Ieder mens heeft zelf de sleutel in handen als het gaat om zijn geluk, je gezondheid en de verandering die je wilt zien in de wereld. Volg je hart!!

Inmiddels heb ik het hele gebeuren verwerkt door gesprekken met familie, vrienden en deskundigen. Ook heb ik via hypnose het geheel een plek kunnen geven op een heel bijzondere en mooie manier. En het is goed zo!

 

De werkzaamheden als ook de ruimte van de praktijk hebben een verandering ondergaan. Ik zal me vanaf nu meer richten op de Reiki en wat massage betreft alleen de lichtere vorm, zoals Hot Stones of een lichte rug massage.

Ook de ruimte is veranderd. De oude Reikiruimte in de aanbouw is nu onze slaapkamer (geen trappenlopen). Dit betekent dat alles verhuisd is naar het chalet in de tuin. Ik heb getracht ook hier een bijzondere rustgevende sfeer te creëren, hetgeen dacht ik wel gelukt is. Je kunt zelf een oordeel vormen door het bijgaande filmpje te bekijken.

Inmiddels ben ik weer aan de slag en heb de eerste Reiki sessies weer achter de rug, dat voelt goed!!!  Ik merk dat ik de sociale contacten enorm gemist heb. Dus lieve mensen als jullie behoefte hebben aan ontspanning zowel voor lichaam als geest, bel, app, of mail me even voor het maken van een afspraak voor een Reikibehandeling.

Rest mij nog iedereen hele fijne, vredige en gelukkige Kerstdagen te wensen en voor 2023 heel veel, geluk, liefde en goede gezondheid. Dat alles wat wenselijk is, maar zal uitkomen en je veel leerpunten mag beleven.

Namens Praktijk-SCA,

Dieny Winter

info@praktijk-sca.nl   of dnwinter954@gmail.com

mob. 06 22560600