Cursussen

Welke cursussen zijn mogelijk? CURSUSAANBOD

De volgende cursussen zijn bij mij te volgen:

  • Reiki I;
  • Reiki II;
  • Reiki IIIa en IIIb;
  • Chakra-leer.

En de volgende workshops zijn mogelijk:

  • Hart-chakra meditatie;
  • Mediteren;
  • 10 stappen voor je spirituele ontwikkeling;
  • Flow yoga;
  • Yoga voor kinderen;
  • Workshop voor leerkrachten van de basisschool (yoga en meditatie);
  • Workshop voor medewerkers kinderopvang (yoga en meditatie).
Reiki-cursussen

13

 

“The Usui system of Reiki healing”

Het Usui-systeem van Reiki healing oftewel natuurlijk genezen kent drie verschillende graden.

De graad geeft aan waarin je bent ingewijd in deze geneeswijze door je Reikimaster. Zelf heb ik al diverse personen mogen inwijden in het Usui-systeem of Reiki en ik blijf het een voorrecht vinden dat ik getuige mag zijn van ieders persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Dat is ook de reden dat ik het liefst één op één werk. Tenslotte is ieder mens verschillend. In een kleine groep kan natuurlijk ook, de keuze is aan jou.

De te volgen Reiki-cursussen zijn:

  • de eerste graad, oftewel Reiki I;
  • de tweede graad, oftewel Reiki II;
  • de derde graad, oftewel Reiki IIIa en IIIb.

De derde graad, is de opleiding tot zelfstandige Reikimaster. Reiki IIIa zal je in de meest brede zin van het woord tot “master” vormen in de beoefening en beleving van Reiki. Terwijl IIIb je leert om het masterschap uit te dragen en over te brengen op anderen. Men kan ook enkel de cursus IIIa volgen.

Reiki I Reiki I

Als Reikimaster geef ik je in de cursus Reiki I een viertal inwijdingen of initiaties, die het vermogen om de universele energie onbeperkt en vrijelijk op te nemen en door te geven in ere herstellen. Hierdoor wordt je opnieuw afgestemd op de bron van leven en je kern.

Het “Reiki-geschenk” wordt in je handen geplaatst.

Ook krijg je informatie en inspiratie over de toepassing van de uitgangspunten van Reiki in het dagelijks leven.

Wat weet je van Reiki na deze cursus en wie of wat kun je concreet behandelen als je een Reiki I cursus hebt gevolgd?

  • Na de cursus kun je jezelf Reiki geven waardoor je beter kunt omgaan met stress, meer balans krijgt tussen inspanning en ontspanning en meer energie krijgt, kortom verlichting van klachten door zelfbehandeling;
  • Je kent meerdere toepassingswijzen en handposities;
  • Je leert het aanvoelen van de energie en de respons van het lichaam;
  • Je weet wat Reiki is en kent de oorsprong ervan;
  • Reiki I is met name voor jezelf bedoeld voor selfhealing, maar je kunt ook iets betekenen voor je partner en kind(eren) bij b.v. ziekte;
  • Je kunt Reiki laten stromen naar alles wat je fysiek kunt aanraken.

De cursus Reiki I neemt 2 aaneengesloten dagdelen in beslag, inclusief een terugkomdag na drie weken.

Na afloop ontvang je een certificaat.

Reiki II

 

Reiki II

Bij de cursus Reiki II ontvang je 3 symbolen en mantra’s. Hierdoor zal het bereik en de inzetbaarheid van de Reiki tot in het oneindige verbreden. Men kan b.v. afstand in tijd en ruimte overbruggen, dus op afstand helen. Tevens leer je, door gebruik te maken van deze symbolen en mantra’s, de universele levensenergie doelbewuster en krachtiger te laten stromen.

Wat weet je na deze cursus en wie of wat kun je concreet behandelen als je een Reiki II cursus hebt gevolgd?

  • Terwijl Reiki I voornamelijk bedoeld is voor selfhealing en op het fysieke lichaam is gericht, is Reiki II voor het etherische lichaam en het op afstand behandelen (geestelijk niveau).
  • Door Reiki II ben je in staat dieper door te dringen in je ik. Dit geeft je meer de mogelijkheid om jezelf te ontdekken, alles een plaats te geven in je ik.
  • Je leert bovenal de energie specifieker te richten op het emotionele en mentale lichaam;
  • Je kunt Reiki laten stromen naar alles wat in een fysieke behandeling naar boven komt, hetgeen kan leiden tot een heel nieuw levensgevoel, een frisse kijk op onszelf en de manier waarop wij ons tot anderen verhouden.

Zoals gezegd, Reiki II is voornamelijk bedoeld voor het etherische lichaam en het op afstand behandelen. De cursus kan alleen gevolgd worden indien je minimaal 4 maanden in het bezit bent van het certificaat Reiki I.

Deze verdieping en voortzetting van de cursus Reiki I neemt 2 aaneengesloten dagdelen in beslag, inclusief een terugkomdag na drie weken.

Reiki II

 

Reiki IIIa en IIIb

Het traject van de cursus Reiki III is het meest persoonlijke onderdeel binnen het gehele Reiki traject. Je bent reeds ingewijd op het fysieke, emotionele en mentale niveau. Het is duidelijk geworden hoe ziekte, zwakte en aandoeningen op het fysieke niveau veroorzaakt worden door de blokkades welke op het emotionele en/of mentale niveau huizen. Dit inzien en vervolgens ernaar handelen zuivert ons op het aardse niveau. Als dit zijn balans heeft gevonden, wordt het tijd om het aardse niveau te verenigen met het spirituele niveau. Wederom zal er een zuivering plaatsvinden op fysieke, emotionele en mentale niveau, maar nu niet in relatie met elkaar maar in relatie met het hogere, het spirituele. Wederom ontvang je een symbool met bijbehorende mantra, welk de kracht bezit om de verbinding tussen lichaam en ziel te versterken, waardoor het oorspronkelijk intuïtief werkend zelfvertrouwen in een verhoogd mate helpt om de ontwikkeling genadevol te laten verlopen.

Wat weet je na deze cursus en wie of wat kun je concreet behandelen als je een Reiki II cursus hebt gevolgd?

  • Terwijl Reiki I voornamelijk bedoeld is voor selfhealing en op het fysieke lichaam is gericht, is Reiki II voor het etherische lichaam en het op afstand behandelen (geestelijk niveau) ben je in staat dieper door te dringen in je ik. Dit geeft je meer de mogelijkheid om jezelf te ontdekken, alles een plaats te geven in je ik.
  • Bij Reiki IIIa  wordt je ingewijd op het fysieke, emotionele en mentale niveau;
  • Bij Reiki IIIb leer je hoe je de Reiki leer verder kunt doorgeven aan nieuwe cliënten/cursisten middels je eigen opgezette cursus.

Zoals gezegd, Reiki III ligt op een heel persoonlijk vlak, hetgeen ook inhoudt dat de cursus “op maat” gegeven wordt. Iedere persoon is anders en krijgt een begeleiding die voor hem/haar het beste is. Deelname aan de cursus gebeurt dus pas na onderling overleg.

Deze verdieping en voortzetting van de Reiki leer neemt 2 aaneengesloten dagdelen in beslag, inclusief het benodigde aantal terugkomdagen.

Chakra-leer in praktijk

14

 

Chakra-leer

De cursus is bedoeld om op een eenvoudige wijze helder te krijgen wat Chakra’s nu eigenlijk zijn en hoe je (door de informatie te gebruiken) de Chakra’s kunt harmoniseren hetgeen leidt tot een gezonder en gelukkiger leven.

Ieder hoofdstuk behandelt een afzonderlijke Chakra, alsmede de corresponderende elementen, waar deze mee verbonden zijn.

Voor het uitoefenen van de opdrachten is het wel wenselijk dat je een actieve houding vertoont.

De cursus is een waar cadeau voor jezelf, aangezien je vooral jezelf, maar ook de ander beter leert kennen en de staat van “zijn” beter kunt beoordelen. Het zal je inzicht geven in je eigen leven en dat van anderen.

De verschillende methodes kunnen je daadwerkelijk helpen jezelf of de ander in evenwicht / balans te brengen en blokkades op te heffen.

Deze cursus Chakra-leer in praktijk bestaat uit 10 lessen, die (in overleg) 1 maal per week gegeven zullen worden. Na afloop ontvangt men een certificaat.

Het aantal deelnemers per cursus bestaat uit 5 max. 6 personen.